Osallistu laajaan fluorokinoloniantibioottien haittavaikutustutkimukseen!

Kalifornian yliopistossa Yhdysvalloissa on alkamassa laaja tutkimus fluorokinoloniantibioottien haittavaikutuksista. Mukaan haetaan 10,000 vapaaehtoista. Tutkimusta johtaa Dr. Beatrice A. Golomb. Tutkimukseen voi osallistua myös ulkomaalaiset. Ainoa vaatimus on sujuva englanninkielen taito. Osallistuminen tapahtuu netin kautta kyselyyn vastaamalla. Olen itse tehnyt tämän syksyllä.

Advertisement

4 thoughts on “Osallistu laajaan fluorokinoloniantibioottien haittavaikutustutkimukseen!

 1. Niinpä niin! Vastatkaa ihmiset ihmeessä tähänkin kyselyyn!

  1) Mietitäänpä hetki kuka tähänkin kyselyyn vastaa. Sellainen ihminen joka etsii tietoa fluorokinolonien haitoista, koska on sellaisia saanut (tai luullut saavansa) vaiko satunnainen netin käyttäjä, joka saattanut syödä joskus fluorokinolonikuurin? Ei tarvitse omata akateemista loppututkintoa arvatakseen että kyselyyn tulee valtaisa valikoitusharha koska enemmistö vastaajista ovat ensimmäisen ryhmään kuuluvia.

  2) Katsokaapa tutkimuksen tekijän aiempia julkaisuja PubMed-viitetietokannasta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Beatrice+Golomb. Kyseisellä tutkijalla on paljon skandaalin hakuisia julkaisuja mm. statiineista. Ei ole vaikea arvata kirjoittaako kyseinen tutkija tästäkin aiheesta skandaalin hakuisen artikkelin fluorokinolonin haitoista.

  Tykkää

 2. Tässä on tietty vähän sellanen juttu että pelkkä absoluuttinen määräkin voi jo kertoa jotain. Noiden haittavaikutustenhan pitäisi olla tosi harvinaisia, niin jos absoluuttinen määrä on kovin suuri, niin kertoohan se jotain.

  Ite olen kokeillut ja innostunut jos jonkinmoisesta huuhaasta tai luontaistuotteista joskus aiemmin, mutta ikinä en ole saanut mitään näin selkeitä vaikutuksia kuin mitä ciprosta sain. Ts. placebo ei oikein ole toiminut kohdallani. Että se nocebo/luulosairastelut nyt vaan ei kuulosta yhtään uskottavalta selitykseltä, haittavaikutukset ovat aivan liian selkeät. Ja ihmiset näyttävät saavan noita oireita jo ennen kuin ovat lukeneet että niitä voi saada, ja aika monella on juuri tuota akillesjännevaivaa, se se olisikin aikamoinen nocebovaikutus että toisistaan tietämättömät ihmiset saa lääkeistä saman vaivan ilman että ovat tietoisia että siitä pitää saada juuri sellaista haittavaikutusta. Fluorokinolonit noin lisäksi ihan tutkitusti aiheuttavat laajan kirjon erilaisia hermostollisia haittavaikutuksiakin. Itellä oli ensin kuuri siprofloksasiinia ja kun se ei toiminut niin ditrim duploa – molemmat aiheuttivat pahoja sivuvaikutuksia, mutta jostain syystä sivuvaikutukset olivat täysin erilaiset.

  Jos nyt oletettaisiin että haittavaikutukset olisivat jotain noceboa tai jollain tapaa kuviteltua haittaa, niin silloin sen käytettävän lääkkeen ei pitäisi vaikuttaa siihen että millaista vauriota ihminen saa lääkkeestä jonka haittavaikutuksista se ei ole kuullut. Tällöin jollain buranallakin pitäisi saavuttaa yhtä suurella todennäköisyydellä näitä monenlaisia hermostovaurioita ja akillesjännevammoja. Enpä ole kuullut moisesta, vaikka burana on huomattavasti yleisemmin käytetty lääke.

  Liked by 1 henkilö

 3. ”Tässä on tietty vähän sellanen juttu että pelkkä absoluuttinen määräkin voi jo kertoa jotain. Noiden haittavaikutustenhan pitäisi olla tosi harvinaisia, niin jos absoluuttinen määrä on kovin suuri, niin kertoohan se jotain.”

  Niin aivan, jos määrä tutkittaisiin esim. Tampereen tai Oulun kaupungissa jossa olisi tunnetun kokoinen väestö versus haittatapahtumien lukumäärä… Näin saataisiin adekvaatti eli suhteellinen esiintyvyys.

  Nyt tässä tutkimuksesssa väestö, johon haittatapahtumien määrä suhteutetaan onkin vain teoriassa koko maapallon väestö eli useampi miljardi. Eli se siitä absoluuttisesta määrästä.

  Tykkää

 4. Sain lääkekuurin keuhkokuumeeseen ja otsaontelotulehdukseen,2 tablettia syötyäni Levofloxacin 500mg.,
  Annoksella 1 per päivä.Nyt on kamala polttava kipu akillesjänteissä,.Aamulla uudestaan lääkäriin.
  Ihan hullua että tämänlaisia lääkkeitä markkinoidaan.t,Ella

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s