Yleistä

Tämän blogin tarkoituksena on tuoda esille ilmiö, jossa useat ihmiset Suomessa ja ulkomailla ovat fluorokinoloniantibiootti kuurin aikana tai pian sen jälkeen sairastuneet vakaviin haittavaikutuksiin, jotka eivät ole hävinneet lääkityksen lopettamisen jälkeen.

Fluorokinolonit (vaikuttava aine: siprofloksasiini, moksifloksasiini, norfloksasiini, ofloksasiini, levofloksasiini jne.), ovat vahvoja antibiootteja, joita käytetään vakavien mm. hengitystie- ja suolistoinfektioiden hoitoon.

Niitä määrätään valitettavan usein liian kevyin perustein lieviin vaivoihin. Useilla henkilöillä ei ole ollut laboratoriotutkimusten perusteella mitään hoidettavaa tulehdusta.

On herännyt epäilys siitä, että terveydenhuollon ammattilaiset eivät tunnista tämän lääkeryhmän haittavaikutuksia ja niiden pitkäkestoisuutta.

Koetut pitkät haittavaikutukset

  • Kivut paikantuen erityisesti alaraajoihin ja jänteisiin – pahimmillaan aiheuttaen liikuntakyvyttömyyttä
  • Lihaskalvojen jatkuva kireys
  • Krooniset jännetulehdukset, jännerepeämät (usein akillesjänne)
  • Ahdistus, paniikki
  • Epänormaalit tuntemukset iholla (polte, pistely, kipu)
  • Tinnitus
  • Keskushermosto-oireet (vapina)
  • Näköhäiriöt, silmäkivut, silmien kuivuminen, eye floaters
  • Lääkeyliherkkyyden kehittyminen aiemmin hyvin siedettyyn lääkkeeseen (usein tulehduskipulääkkeet)

Usein potilas tai edes lääkäri ei osaa epäillä antibioottia oireiden aiheuttajaksi, koska oireet muistuttavat toisia sairauksia tai vaivoja. Vaikka lääkäri toteaisi potilaan oireet lääkkeestä johtuviksi, heillä ei ole mitään keinoja hoitaa niitä. Tästä syystä monet potilaat turhautuvat tuloksettomiin lääkärillä käynteihin ja pyrkivät parantamaan itsensä esimerkiksi lisäravinteiden käytöllä tai päätyvät kokeilemaan luonnonmukaisia hoitoja, kun haittavaikutukset jatkuvat sitkeinä kuukausien ja vuosien jälkeen. On huomattava, että sairastuneet ihmiset ovat saattaneet ottaa yhden tai useamman fluorokinolonikuurin aiemmin elämässään ilman mitään merkittäviä oireita.

Ajan kuluessa on usein käynyt niin, että vaiva mihin fluorokinoloni on alunperin määrätty, paranee, mutta lääkkeen aiheuttamat haittavaikutukset jäävät. Kun oireet jatkuvat sitkeästi kuukausia ja vuosia, ne tulkitaan lopulta psykosomaattisiksi tai tulevat yhdistetyksi johonkin toiseen vaivaan. Fluorokinolonien osuus mahdollisena oireiden aiheuttajana sivuutetaan täysin, vaikka ajallinen yhteys olisi ilmeinen. Tämä aiheuttaa myös ongelman flurokinolonien haittavaikutustilaston luotettavuudessa.

Fluorokinolonien haittavaikutukset aiheuttavat osalle potilaista loputonta kärsimystä, kipua, pitkiä sairaslomia ja taloudellisia vaikeuksia. Jännetulehdukset ja –repeämät vaativat usein leikkaushoitoa, jotta toimintakyky saadaan palautettua edes osittain. Aiemmin aktiiviset, liikunnalliset ihmiset joutuvat jättämään liikuntaharrastuksensa tai työnsä antibiootin aiheuttaman vaurion takia.

Yleisiä kauppanimiä ovat mm. Ciprofloxacin, Ciproxin, Siprion, Avelox, Tarivid, Norfloxacin, Levofloxacin ja Tavanic.

75 thoughts on “Yleistä

  1. Aikanaan jouduin syömään pitkän kuurin Ciproxin’ia tableteina ja myös IV:nä 1000mg annoksina 3 kertaa päivässä. Tabletteja söin maksimimäärän noin 4kk, IV:tä laitettiin suoneen 4 vkoa. Hoidon syy oli sinnikäs tulehdus välikorvassa, joka jouduttiin lopulta leikkaamaan.

    Noin 4 kuukautta leikkauksesta (ja lääkehoidon lopettamisesta) sain jonkinlaisen psykoosin kolmen ravintola-annoksen alkoholia (kolme tuoppia olutta ruuan ruokailun yhteydessä) jälkeen. Mitään muistikuvaa ei edelleenkään ole tapahtumasta. En vaikuttanut humalaiselta, puhe oli selvää ja liikkeet varmoja, mutta käytös oli aggressiivista ja olin silminnähden ahdistunut. Itselläni on jäänyt kuva, että olin itsetuhoinen ja pyrin muiden kautta satuttamaan itseäni. Tilanne laukesi vasta virkavallan saapumiseen (vaikka taisin kaksi virkapukuista vääntää maahan). Putkayö kuitattiin humalasta johtuvaksi, vaikka puhallustesti oli näyttänyt nollaa.

    Mitään syytä en käytökseen ymmärrä ja tästä on jo 20 vuotta aikaa.

    Myöhemmin asiaa miettiessäni olen ymmärtänyt, että käytökseni on johtunut edeltävästä lääkehoidosta. Minun onnekseni ko. tapaus on ollut ainutkertainen.

    Tykkää

  2. Itse olen syönyt yhden kuurin Ciproxin lääkettä kun kaksi aikaisempaa antibioottikuuria eivät tepsineet poskiontelon tulehdukseen. Minulle ei tullut mitään vakavia haittavaikutuksia, ja minua varoitettiin niistä huolellisesti. Yksin asuvana pelotti ottaa lääkettä, mutta otin sen aina nukkumaanmenoa vasten, joten mahdolliset hallusinaatiot ym. saattoivat tulla yöllä. Mutta muistattehan tätä blogia lukevat, että haittavaikutukset ovat harvinaisia, vaikkakin todella ikäviä, niitä saaville.

    Tykkää

    • Moi Siru,

      Sulla on käynyt hyvä tuuri ettei ole tullut oireita.

      Itse en vain ole vakuuttunut alkuunkaan että fluorokinolonien käyttöön liitetyt haittavaikutukset kuten jänne ja hermostovauriot olisivat niin ”harvinaisia” kuten pakkausselosteessa väitetään. Tilastothan perustuvat loppuviimeisenä haittavaikutusilmoituksien lukumäärään.

      Olen omakohtaisesti monen muun henkilön lisäksi (vertaistukiryhmä Facebookissa) kokenut kuinka lääkäri on vastaanotolla kertonut uskovansa esimerkiksi jännetulehduksen johtuvan fluorokinolonista ja miten hän on hoitanut potilaita joille on tullut näitä vaurioita. Silti monet lääkärit jättävät haittailmoituksen Fimealle tekemättä, eivät kirjaa epäilyä tästä potilastietoihin, joka aiheuttaa sen että lääke pysyy jatkossakin turvallisena.

      Tykkää

  3. Sain levofloksasiinia keuhkoputkentulehdukseen 4 vuotta sitten. Ehdin ottamaan vain kaksi tabua kun oikea pohje meni kramppiin, jota kesti kellon ympäri. Jalka oli kuin puujalka. Viikon päästä todettiin molemmipuleinen akillesjännetulehdus. Kaksi viikkoa etenemistä kyynärsauvoilla ja lopulta kuukaudeksi sänkyyn kipujen vuoksi. Jatkossa sain olkapäiden kiertäjäklvosintukehdukset ja polyneuropatian jalkoihin, kaikki todettu tutkimuksilla. Ainoa hoitoa vaatinut sairaus oli tätä ennen lievä astma. Tutkimusten yhteydessä tutkiriin ”lähes kaikki mahdollinen” syiden löytämiseksi, otettiin noin 50 veriarvoa, joiden perusteella ei löytynyt mitään tunnettua syytä, koska kaikki arvot olivat viitealueella. Lopulta sekä akillesjännevammat että jalkojen polyneuropatia diagnosoitiin levofloksasiini haittavaikutukseksi. Toivon, että tapaukseni kertominen auttaa saman lääkeryhmän sivuvaituksista kärsiviä ymmärtämään mistä on kysymys. Minulta tämä prosessti kesti melkein 4 vuotta.

    Noista haittavaikutustilastoista. Tarkistin Fimean (ennen lääkintöhallitus eli vastaava viranomainen) tilastoista onko siellä oma tapaukseni. EI ollut, joten on ilmeistä, että haittatilastoissa on vain lääkäörien vapaaehtoisesti lähettämät ilmoitukset, ei viranomaisten, tässä tapauksessa Lääkevahinkovakuutuspoolin; tekemiä päätöksiä potilaskeiseistä. Joten tilasto on yksittäisen lääkärin päätöksen teon tasolla.

    Tykkää

  4. Hei,
    poikani on psykiatrisessa sairaalassa otettuaan 24.2.15 YHDEN Amoxicillin 1000mg (ryhmä beta-laktam antibiootit), jonka lääkäri oli määrännyt vatsahaavahoidoksi (ilman, että vatsahaava olisi diagnosoitu). Tuntien sisällä hänelle kehittyi vaikea psykoosi, hallusinaatioita, hulluutta, pelkoa. Pakkohoito mielisairaalassa. Tässä tiiviste kahdesta viime viikosta, pelkkää helvettiä. Kaikki lääkärit kieltävät antibiootin osuuden, eivätkä edes vaivautuneet tarkistamaan asiaa lääketurvallisuusjulkaisuista. Pojan isä löysi vihjeen Internetistä, että Amoxicillinin on ilmoitettu aiheuttaneen kyseisiä oireita Saksassa ja Englannissa.
    Onko muita, jotka ovat kokeneet vastaavaa?
    Löysin tämän blogin luettuani Ylen uutisen Eero Röytiön kokemuksista. Täällä Saksassa en vastaavaa ole vielä Internetissä löytänyt. Toivotan Eerolle jatkoon kaikkea hyvää.

    Tykkää

    • Hei, luin kommenttisi nyt. Mulla on poika joka on erittäin herkkä ja on saanut antibiootista erittäin vakavan psykoosin kesällä 2013. Kefexin 750 mg. Sattumoisin oltiin juuri laskemassa Leponex-psykoosilääkettä niin lääkäripä ei uskonut. Leponex lääke lisäksi aiheuttaa hänelle psykoosia, jota he eivät usko. Hän on ollut pienestä asti herkkä esim. rokotteet, antibiootit. Kolmas kerta kun aloittivat Leponex-kuurin huolimatta siitä että olemme sanoneet että se ei sovi. Poika on tullut siitä erittäin päihdehakuiseksi ja siksi otti huumetabletin, josta joutui pakkohoitoon. Hirveä kierre mihin olemme joutuneet! seuraavaan sähköpostiosoitteeseen voi kirjoitaa carinarosep (ät) gmail.com jos haluaa keskustella asiasta.

      Tykkää

      • Ymmärsinkö Carina oikein?

        Poikasi on ollut aiemmin (ennen antibioottia) psykoottinen. Pojallasi on psykoosin estoon määrätty lääke Leponex. Samaan aikaan kun sitä vähennettiin, niin hän söi yhden antibioottitabletin (Kefexin 750mg). Tässä tilanteessa hän tuli uudestaan psykoottiseksi.

        Kumpi mielestäsi on todennäköisempi syy tulla psykoottiseksi a) psykoosia estävän lääkkeet (Leponex) vähennys vai b) yksi tabletti hyvin yleisesti käytettyä antibioottia, josta vain hyvin harvinaisissa tapauksissa saa psykoottisen reaktion?

        Jos todennäköisyyksien pohjalta mennään, niin eikö se ole psykoosilta suojaavan lääkkeen vähennys? Olisiko siis lääkäri voinut olla oikeassa?

        Seuraavaan kommenttiisi, niin missään ei ole todettu, että fluorokinolonien käyttö ”herkistää” kaikille antibiooteille ja Buranalle. Antibioottina mainitsemasi Burana ei myöskään ole antibiootti vaan kipulääke.

        Jotain rajaa näille oletuksille mitä kaikkea fluorokinolonit voivat aiheuttaa! Näiden ”omien kokemusten” jakaminen vie pohjan niiden kertomuksilta, joilla ON fluorokinolonien sivuvaikutuksia (mm. jännetulehduksia)!

        Tykkää

    • Vielä liittyen fluorokinoloniin. Itse otin osittaisen kuurin Lexinoria kauan sitten ja sain ihan järkyttäviä oireita. Kaikkea mitä voi maan ja taivaan väliltä. Kuulin vasta nyt yli 20 v. tuosta tapahtuneesta, että joillakin muillakin on ollut oireita. Itse herkistyin yhtäkkiä kaikille antibiooteilla esim. penisilliini , sulfa ja kaikki ihan buranasta lähtien.

      Tykkää

  5. Tietoisuus siprofloksasiinin ja muiden fluorokinonolien mahdollisista vakavista haittavaikutuksista on lisääntynyt, ja hyvä niin. Toivon kuitenkin, ettei tämä omakohtainen kokemukseni mene ”muodin” piikkiin (vrt. ”Tshernobyl-syndrooma”, eli kaiken koetun pahan ja vaikeuksien johtaminen johonkin tiettyyn tapahtumaan elämässä). Näiden antibioottien haittavaikutukset – varsinkin psyykkiset – ovat todellisia, tutkittuja, mutta myös vaiettuja. Tässä omakohtainen kokemukseni kyseisestä mikrobilääkkeestä, joka kaikesta (potentiaalisesta) vaarallisuudestaan huolimatta on pelastanut luultavasti lukemattomia ihmishenkiä.

    Viisi vuotta sitten jouduin yllättäen leikkaukseen kiveksen kiertymän vuoksi. Leikkaus epäonnistui, ja jo kuukauden kuluttua olin samassa tilanteessa uudestaan. Edessä oli toinen hätäleikkaus kiveksen pelastamiseksi.

    Ensimmäisessä leikkauksessa jälkihoitona ei ollut fluorokinonoleja, mutta minulle annettiin heti toisen leikkauksen jälkeen IV:nä suurehko annos siprofloksasiinia. En tiedä tarkalleen mitä tuolloin tapahtui, koska muistikuvat ovat hyvin sekavia. Muistan kuitenkin, että olin aggressiivinen, äärimmäisen ahdistunut, näin salaliittoja sairaanhoitajien, lääkäreiden ja omien vanhempieni kesken. Kaikki olivat minua vastaan. Maailma oli suuri teatteri, epätodellinen, kuvottavan vääristynyt ja pidin itseäni silvottuna hirviönä. Halusin hypätä ikkunasta, mutta koska jalkani eivät selkäydinpuudutusten ja sen jälkeen tehdyn yleisanestesian vuoksi toimineet useisiin tunteihin, en onneksi pystynyt nousemaan vuoteesta.

    Näin jälkeenpäin ajatellen oireet vastasivat klassista paranoidista psykoosia. En tietenkään yhdistänyt mitään näistä suonensisäisesti annosteltuun siprofloksasiiniannokseen, eikä minulla titetenkään ole mitään todisteita, että näillä asioilla todella olisi yhteys. Kuitenkin, kun minut parin päivän päästä kotiutettiin ja lääkehoidoksi määrättiin Ciproxin 500mg 2x/vrk, oireet pahenivat entisestään ja aloin epäillä jonkin olevan pielessä.

    Päässä humisi kuin mehiläispesässä, korvat soivat, näin outoja, äärimmäisen ahdistavia painajaisia, ja aamuisin en tiennyt olinko nukkunut yöllä vai en. Itkin jatkuvasti. Jostai käisttämättömästä syystä minusta tuntui, että minun täytyisi kuolla. Unohtelin isäni ja muiden lähimmäisteni nimiä. Sitten eräänä aamuna, muutama päivä kotiutumisen jälkeen kummankin jalkani akillesjänteet olivat omituisen kipeät. Kiinnitin tähän huomiota, koska ne eivät ikinä ennen olleet kipeytyneet edes voimakkaassa rasituksessa. Kipu tuntui jalan ollessa levossa, mutta paheni huomattavasti liikkuessa. Nyt olin vain levännyt sohvalla, enkä edes pystynyt kävelemään kuin hyvin pieniä matkoja leikkauskipujen vuoksi. Soitin lääkärille tiedustellakseni asiasta, mutta hän ei halunnut ottaa kantaa tai antaa neuvoja, vaan kehotti minua jatkamaan kuuria, ja jos oireet pahenisivat, ottamaan yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen.

    Onneksi perheessämme oli tuttu lääkäri, jolta sai selkeän ohjeen: lopeta fluorokinonolin käyttö välittömästi, äläkä missään nimessä jatka kuuria, koska vaarana saattaa olla akillesjänteiden katkeaminen ja psyykkisten oireiden paheneminen entisestään. Ota yhteys päivystykseen ja pyydä uusi, jonkin muun ryhmän antibiootti ehkäisemään tulehdusta. Seurasin ohjetta. Humina, unohtelu sekä ahdistus vähenivät muutamassa päivässä, mutteivät poistuneet kokonaan. Päivystyksessä lääkäri sanoi, että koska oireet eivät olleet allerginen reaktio lääkkeeseen, niistä ei raportoida eteenpäin.

    Kuurin aikana alkoivat kuitenkin myös vatsaoireet, joita on nyt jatkunut viisi vuotta. Ennen leikkauksia minulla ei ollut mitään ruoansulatusvaivoja, mutta aivan yhtäkkiä vatsani meni täydellisen sekaisin. Jatkuvaa (saman päivän aikana) vuorottelevaa ripulointia ja ummetusta, kipuja sekä kuvotusta. Olo on hyvä vain, jos ei ole syönyt noin 12 tuntiin. Mikä tahansa ruoan nauttiminen laukaisee vatsaoireet välittömästi (asiaa tutkittu, ei selkeää kliinistä syytä). Jännekipu hellitti parissa viikossa, enkä ole huomannut, että akillesjänteet kipeytyisivät muutoin kuin juostessa. Ahdistus kuitenkin jäi, enkä enää tiedä kuvittelenko vai en. Olen saanut kerran jälkeenpäin psykoottisen kohtauksen. Lopullisessa tarkastuksessa lääkäri totesi suoraan minun olevan luulotautinen ja suositteli psykologia. Seurasin ohjetta. Asiat ovat ennallaan: vatsaoireet ja ahdistus ovat jääneet pysyviksi.

    Tykkää

    • Moi,

      Kuulostaa ikävän tutulta tuo tapauksesi. Itse sain siprofloksasiinia virtsavaivaan (ei ollut infektiota labroissa) jonka seurauksena tibialis posterior jänne ”tulehtui” ja on ollut kipeä nyt yli 9kk. Minkäänlainen jalkojen treenaaminen ei tule kipujen takia kysymykseenkään.

      Tämä lääke pelastaa varmasti monien hengen, mutta on käsittämättömän tyrmistyttävää miten kuutamolla lääkärit ovat mm. fluorokinolonien sidekudostoksisuudesta, puhumattakaan psyykkisistä ongelmista. Useat eläinkokeet ja tapausselostukset, joita löytyy mm. PubMed tietokannasta tukevat tätä. Moni ihminen on päätynyt pyörätuoliin koska on syönyt näitä lääkkeitä johonkin lievään tulehdukseen. Se ei vain ole oikein.

      Haluan silti uskoa että lääkeviranomaiset ja lääkärit ”heräävät” jossain vaiheessa ja näiden lääkkeiden määräämistä ruvetaan rajoittamaan.

      Jos haluat jakaa ja keskustella kokemuksista muiden saman kokeneiden kanssa, niin Facebookista löytyy aktiivinen vertaistukiryhmä aiheesta (Sano ei fluorokinoloniantibiooteille).

      Tykkää

  6. ”Haluan silti uskoa että lääkeviranomaiset ja lääkärit ”heräävät” jossain vaiheessa ja näiden lääkkeiden määräämistä ruvetaan rajoittamaan.”

    Valitettavasti tuo on ihan sanahelinää vailla realistista tavoitetta. On päivän selvää että mikä tahansa lääkeaina aiheuttaa haittavaikutuksia ja mahdollisesti fluorokinoloniryhmän antibiooteilla niitä saattaa esiintyä normaalia enemmän.

    Valitettava fakta on kuitenkin se, että minkäänlainen rajoitus ja ”herääminen” ei ole realistista. Vakavat haittavaikutukset, kuten jännerepeämä, psykoosit ja keskushermosto-oireet ovat kovin harvinaisia eli niiden esiintyvyys on luokkaa >1/10000 potilasta. Yksittäisen haittavaikutuksen ilmaantuminen on täysin sporadista eli vailla mitään selkeää ennustetekijää tai riskitekijää. On mahdotonta siis määrätä jotakin potilasryhmää, jolle ei esim. saisi määrä fluorokinoloneja.

    Tilanne on täysin eri kuin esim. tulehduskipulääkkeillä. Munuaisvaurio ja suolistoverenvuoto on sen yleisiä ja niille altistaa korkea ikä ja munuaisten vajaatoiminta. Näin ollen on perusteltua kieltää näiltä potilasryhmiltä tulehduskipulääkkeiden käyttö koska haittavaikutusten ilmaantuminen on hyvin yleistä.

    Varmasti olisi aiheen tuoda esiin enemmän potilaillekin mahdollisia riskitekijöitä, sitä en kiistä. Vääjäämätön fakta on kutienkin että fluorokinolonit ovat erittäin tehokkaita esimerkiksi virtsatieinfektioiden hoidossa koska elimistö suodattaa lääkeaineen virtsaan. Lääketiede ei ikinä ole 100%:sta ja ikäviä tapahtumia sattuu väistämättä niin kauan kuin potilaille annetaan muutakin hoitoa kuin lämmintä kättä. Yksilön tasolla mikä tahansa haittatapahtuma on liikaa, mutta isommassa mittakaavassa on silti kannattavaa hoitaa esim. kuumeisia munuaistason infektioita fluorokinolonilla, koska teho on niin ilmeinen. Valitettavasti kuitenkin kun 1000 tälläistä potilasta hoidetaan niin yksi potilas saattaa saada vakavan haittavaikutuksen.

    Vastaavasti hormonikierukan asentamisessa saattaa tulla kohturepeämä ja ruutininomainen spinaalipuudutus saattaa aiheuttaa potilaan halvaantumisen. Kuitenkin kun harjoitetaan länsimaista lääketiedettä mikään ei ole varmaa ja harvinaisia haittavaikutuksia ilmenee. Mikäli emme voi hyväksyä että lääketiede ei ole 100%:sta niin ei kannata hakeutua sen piiriin vaan luottaa esim. uskomushoitoihin.

    Tykkää

    • Arvoisa Sakke Kuisma, lainaan tässä hieman tekstiäsi.

      ”Vakavat haittavaikutukset, kuten jännerepeämä, psykoosit ja keskushermosto-oireet ovat kovin harvinaisia eli niiden esiintyvyys on luokkaa >1/10000 potilasta. Yksittäisen haittavaikutuksen ilmaantuminen on täysin sporadista eli vailla mitään selkeää ennustetekijää tai riskitekijää.”

      On totta, että ”rapatessa roiskuu” ja – ainakaan tilastoja tarkastellessa – terveydenhoidossa ei virheiltä voi välttyä. Myös se on totta, että yksilötasolla mikä tahansa haittavaikutus on liikaa, kuten totesit.

      Mainitsit valitettavana faktana, ettei ”herääminen” ole mahdollista, koska haittavaikutukset ovat erittäin harvinaisia. Mutta ovatko ne todella? Valitettava fakta on nimittäin myös se, ettei näistä vakavista haittavaikutuksista lähellekään aina ilmoiteta eteenpäin. Toisin sanoen ne jäävät ykittäisten lääkäreiden tietoon, eivätkä koskaan päädy laajempiin rekistereihin, joilloin myöskään näihin rekistereihin perustuvat tilastot haittavaikutuksista eivät anna todellista kuvaa ongelmien määrästä. Tällöin myös mahdollisten riskiryhmien haarukointi datasta on mahdotonta. Valtava ongelma on myös kausaalisuhteen osoittaminen: johtuiko psykoosi antibiootista, leikkauksen jälkeisestä stressistä, muista piilevistä mielenterveyden ongelmista tai vaikkapa yleisanestesiasta? Faktaa on myös, että ei tällaisessa tilanteessa potilasta kuunnella.

      Kuten edellä todettu, esimerkiksi omassa tapauksessani hoitava lääkäri sanoi aivan suoraan, ettei oireista ilmoiteta eteenpäin, koska kyseessä ei ollut allerginen reaktio, vaan pakkausselosteessa mainittu haittavaikutus. Kuinka siis voidaan vedota rekistereihin, joihin tapauksista päätyy vain murto-osa, ja sanoa tämän perusteella, että haitat ovat ”äärimmäisen harvinaisia”? Rekisterit ovat selvästi vajavaisia, eivätkä lääkärit todellakaan informoi potilaita mahdollisista vakavista haitoista.

      Mitään lakisääteistä velvollisuutta näiden ongelmien ilmoittamisesta valvoville viranomaisille ei ilmeisesti ole, eikä niistä raportointi myöskään ole kauppanimen haltijan saatika valmistajan etujen mukaista. Tästä voinee jokainen vetää johtopäätöksensä.

      Mielestäni uskomushoitojen ja lääketieteen eräs tärkeimmistä eroista on juuri se, että lääketieteessä kontrolli ja raportointi on osa rutiinia niin tutkimuksessa kuin itse hoidossakin – tai ainakin tulisi olla. Jos nämä laiminlyödään tai ilmenevistä haitoista vaietaan, putoaa lääketieteen uskottavuus samalle tasolle uskomushoitojen kanssa.

      Kaunista kevätpäivää!

      Liked by 1 henkilö

      • Tilastofaktat FQ-ryhmän haittavaikutuksista eivät yksinkertaisesti ole viranomaisten hallinnassa, koska Fimea ei kirjaa edes Lääkevahinkovakuutuspoolin hyväksymiä tapauksia. Haittavaikutustilastot ilmeisesti perustuvat täysin lääketehtaiden ennen myyntiluvan hakua tekemiin tilastoihin, ei lääkkeen käytön aikaisiin kenttätietoihin, eikä lääkkeiden turvallisuudesta vastaavien viranomaisten havaintoihin. Tämä on fakta. Toisinsanoen mitään lääkkeen markkinoille tulon jälkeen tehtyä, tilastomatemaattisesti hyväksyttävää tilastointia ei ole olemassakaan.

        Liked by 1 henkilö

  7. Milloin sitten FQ-antibioottien myyntiluvat on myönnetty ja mihin tilastoihin haittavaikutusluokitukset perustuvat?n Ne perustuvat lääketehtaan tai -tehtaiden yli 20 vuotta vanhaan tietoon. Tavanicin kohdalla lupa myönnettiin ensimmäisen kerran 1993:

    ”Maailmanlaajuisesti levofloksasiini hyväksyttiin ensin Japanissa vuonna 1993 ja Yhdysvalloissa
    vuonna 1996. EU:n alueella levofloksasiini sai myyntiluvan ensimmäisenä Yhdistyneessä
    kuningaskunnassa vuonna 1997, minkä jälkeen se hyväksyttiin yhdessätoista muussa
    jäsenvaltiossa, Itävalta, Belgia, Tanska, Suomi, Saksa, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat,
    Portugali ja Espanja, keskinäisen tunnustamismenettelyn kautta Yhdistyneen kuningaskunnan
    toimiessa viitejäsenvaltiona. Tava
    nic on hyväksytty lisäksi kansal
    lisesti kolmessatoista muussa
    jäsenvaltiossa: Bulgaria, Kypros, Tšekin tasavalt
    a,Viro, Ranska, Kreikka, Unkari, Liettua, Malta,
    Puola, Slovakia, Slovenia ja Ruotsi”.

    Click to access anx_123673_fi.pdf

    Johtopäätöson yksinertaisesti se, että yli 20 vuotta on eletty FQ-antibioottien osalta kuin pellossa, mitään seurantaa haittavaikutkista myyntiluvan jälkeen ei ole tehty.

    Sitäpaitsi nykyisessä paikkausselosteessa ei mainita nykyisen myyntiluvan haittavaikutuksia, kohta 4.4. Tällä perusteella joku on vastuussa niistä haittavaikutuksista, joiden osalta pakkausseloste on puutteellinen. Kannattaa lukea kohta 4.4 ja mm. maininta myastenia gravisista, josta ei ole mainintaa pakkausselosteessa.

    Liked by 1 henkilö

  8. Korjaan kohdan ”mitään seurantaa haittavaikutuksista myyntiluvan jälkeen ei ole tehty”. Seurantaa on varmaankin tehty, mutta se ei näy lääkkeen pakkausselosteessa.

    Liked by 1 henkilö

  9. Edelleen jatkan tätä ”yksinpuhelua”. Pakkausselosteessa on maininta ”Polttava, pistelevä kipu tai tunnottomuus. Nämä voivat olla ääreishermovaurioiden oireita.”. Tässä on hyvä esimerkki miten tämän päivän puutteellinen tieto johtaa aisoiden vähättelyyn lääkärien ja viranomaisten toimesta. Edellinen esimerkki oli Myastenia Gravisis, joka puuttui pakkausselosteesta vielä muutama vuosi sitten. Polttava ja pistelevä kipu tai tunnottomuus on erittäin epäselvä ja vastuista vapauttava haittavaikutuskuvaus verrattuna amerikkalaisen viranomaisen määritelmään samasta asiasta: ”This serious nerve damage potentially caused by fluoroquinolones may occur soon after these drugs are taken and may be permanent…” Testi on luettavissa mm. täältä, ja tietenkin FDA:n sivuilta:

    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/25/fluoroquinolone-antibiotics.aspx

    Liked by 1 henkilö

    • Kiitos Make kommenteistasi.

      Mulla on kokemusta juuri tuosta polttavasta tuntemuksesta. Siprofloksasiiini kuurin 4. päivän aamusta alkaen tuntui kuin tulikuumaa ilmaa puhallettaisiin ympäri kehoa. Muistan kun menin paniikissa lekuriin, joka onneksi sattui olemaan niitä harvoja lääkäreitä, jotka asiasta ymmärtävät. Hän totesi heti, että siprofloksasiini pois enkä sitä saa enää koskaan ottaa. Kun sanoin, että olin lukenut pakkausselosteesta että tällainen oire on erittäin harvinainen, niin häneltä tuli kirosanojen kanssa kova kritiikki näiden tilastojen paikkansapitävyydestä.

      Olen varma että vain harva lääkäri ymmärtää fluorokinolonien haittavaikutuksista. Oireet ovat kerta kaikkiaan liian helppo sotkea johonkin toiseen vaivaan tai sairauteen. Tämä näkyy suoraan haittavaikutustilastoissa. Jos lääkehaittaa ei tunnisteta, niin ei sitä myöskään raportoida. Ja lääke pysyy turvallisena käyttää.

      Fimea vastaanotti vuonna 2013 25kpl haittavaikutusilmoituksia fluorokinoloneista.

      Tykkää

  10. fluorokinolonisyndrooma, sinulla kävi tuuri ja säästyit pysyviltä haittavaikutuksilta. FQ-antitbioottien haittavaikutusten ikävä puoli verrattuna muihin antibiootteihin on usein niiden elinikäinen kesto. Eräs tuttavani tosin sai Tavanicista allergisen reaktion, joka myös on mahdollinen. Kasvot turposivat kahden pillerin jälkeen ja mies näytti useammman päivän ajan elefanttimieheltä, mutta se meni ohi.

    Tuo Fimean 25 haittavaikutusilmoitusta on käsittääkseni lähes satunnainen otos. Käsitykseni perustuu siihen, että Facebook-FQ-ryhmän noin 20 jäsenestä (voi olla nyt enemmänkin) tuskin yksikään tapaus on johtanut hoitavan lääkärin tekemää haittavaikutusilmoitukseen. Olisi aivan ihmeellistä, jos kaikki tuon ryhmän jäsenet olisivat luulosairaita, siis yhteyttä FQ-antibiootteihin ei olisi olemassa, varsinkin kun osalla on Lääkevahinkovakuutuspoolin päätös FQ-antibiootin aiheuttamasta pysyvästä haitasta! Ei tarvitse olla matemaattinen nero ymmärtääkseen ristiriidan Fimean tilaston ja todellisuuden välillä.

    Liked by 1 henkilö

    • Valitettavasti tuo oire on jatkunut, joskin lievempänä kuin aluksi. Viheliäisempi vaiva on tibialis posterior jänteen tulehdustila (kaksi ortopedia todennut johtuvan siprofloksasiinista), joka estää käytännössä kaiken jaloilla harjoittelun. Tämä tila on nyt jatkunut 10kk. Kyllä sapettaa.

      FQ ryhmässä on jo 60 jäsentä, joista hyvin monella on eriasteisia jännevaurioita. Lukijalle: Linkki löytyy ”Vertaistuki” sivulta.

      Itse en usko että nämä jännevauriot ovat harvinaisia, vaan ennemmin alidiagnosoituja, kirjaamattomia tapauksia. Todellinen lukema on varmasti rumempi.

      Tykkää

  11. Oleelliset kysymykset. Hyvä sivu. Esim .Ciproxin on lääkkeenä usein ylimääräinen ja toki hyvin haitallinen. Siitä on paljon tietoja. Hyvä et on olemassa tukiryhmä. Tsemppia tukiryhmälle! Ja lisää asiakkaita tarvitaan tukiryhmään kertoma ja vaikuttama,, koska lääke on vihinkoittanut ni montakin. erityisesti keskushermoston puolelta /unihäiriöt, ärtyneisyys, /

    Tämä on mm. potilasturvallisuuden, hyvän laadun/hoidon ja erityisesti sisäisen turvallisuuden tärkeä kysymys- lääkevahingot.
    Yhden ihmisen kärsimykset eivät ole rahalla mitattavat, kyllä vaikuttavat kymmeniä omaisten ja työtovereiden hyvinvointiin. Noin kerää tuhansia ihmisiä, mitä on nykypäivälle Suomelle iso menetys. Lisäksi muut hoitokustannukset ja (osittain)menetetty työkyky/työelämä, johon ei saa panostaa täysivauhdilla jos ei olleenkaan
    .
    Viranomaisille pitäisi olla enempään vastuuta siihen. Jos ei onnistuu – tehtävässä toinen viranomainen tilalle!

    Liked by 1 henkilö

  12. Kyllä nämä haittavaikutukset ovat yllättävän yleisiä. Harvempi vain tekee ilmoituksen fimeaan, saatikka edes osaa yhdistää yllättävät oireet antibiootista johtuviksi. Söin itse 5pv sipro-kuurin bakteeritulehdukseen. Seurauksena oli krooninen ripuli. Neljän kuukauden kuluttua minulla puhkesi rajut ääreisosien puutumistilat sekä jänteiden kouristelu. Siitä on nyt 7 kk ja edelleen kärsin kivuista nivelissä käsissä ja jaloissa. Tilaani on tutkinut yli 15 lääkäriä, on tehty tutkimukset polyneuropatian poissulkemiseksi, reumakokeet, suolisto on tähystetty ripulin vuoksi. Vasta nyt itse yhdistin lukuisat oireeni antibioottiin. Kukaan lääkäreistä ei ole tätä ymmärtänyt. Ennen lääkekuuria olin perusterve 35 vuotias, salilla kävin 4krt/vk ja muutenkin elämäntavat olivat kunnossa. Nyt olen varjo entisestä, alipainoinen ja elämänhaluni kadottanut.

    Tykkää

    • Moi Hanna,

      Itse olen taistellut siprofloksasiinin aiheuttaman jännevaurion kanssa nyt yli vuoden. Lisäksi ihoa polttaa reisistä ja alavatsasta. Jatkuva kipu nilkassa ei kestä mitään treenaamista, eikä kipu mene ohi. Vittumainen paikka ihmiselle kuka on elämänsä tykännyt käydä salilla ja liikkua.

      Valitettavasti lääkäreillä Suomessa ei ole mitään käsitystä siitä millaisen terveyskatastrofin he monelle potilaalle tietämättään näillä myrkyillä aiheuttavat. Sen perusteella mitä olen itse nähnyt ja kokenut tässä vuoden mittaan on osoittanut selkeästi, että fluorokinolonit aiheuttavat monesti useita päällekkäisiä oireita. Tätä voisi kuvata ennemmin jonkinasteiseksi myrkytystilaksi. Ikävää on myös se, ettei lääketurvaviranomaisella (Fimea) ole mitään kykyä puuttua siihen miten kevyin perustein näitä määrätään. Tai sitten riittävän moni suomalainen ei ole vielä vammautunut näiden takia. Mahtavatkohan lääkärit itse käyttää näitä?

      Pyytäisin sinua ja kaikkia muita lukijoita ketkä ovat saaneet fluorokinoloneista haittavaikutuksia liittymään vertaistukiryhmäämme Facebookissa ”Sano ei fluorokinoloniantibiooteille”.

      Tykkää

  13. Sairastuin Tavanic antibiootista. Ihmettelin sairaalassa, kun vointi huononi ja samalla sairaus jota hoidettiin eli resistenssi bakteeri poskionteloissa parani. Lopulta menin lähes mielisairaalakuntoon ennen kuin tajusin lopettaa antibiootin. Ehdin syödä antibioottia viikon. Kauheat haittavaikutukset tulivat ja pelkään, etteivät aivoni koskaan palaudu ennalleen. Yritän tehdä jonkinlaiset valitukset lääkkeestä, mutta epäilen ettei minua uskota. Varsinaista mielenterveystaustaa minulla ei ollut unettomuutta lukuun ottamatta. Sain Tavanicista paniikkihäiriön, ahdistuneisuuden ja muutenkin olon, ettei aivot ole normaalit. Ennen Tavanicin käyttöä oli pahojankin traumoja elämässäja kaikesta ”selvitty”. Minun on vaikea käsittää, että antibiootti voi aiheuttaa todella vakavat haitat. Nyt asian kanssa on pakko opetella elämään. Silti olisi helpompaa, että antibiootin aiheuttamat neurologiset ja psyykeen haitat myönnettäisiin, mutta en usko, että niin käy koskaan minun kohdalla. Minulla oli suuria menetyksiä ennen Tavanic kuuria ja selvisin niistäkin ilman psykiatriaa, mutta nyt en selviä. Tosin psykiatrit tai hoitajat eivät koskaan tule minua uskomaan, vaikka itselle olisi tärkee, että joku virallinenkin puoli uskoisi. Läheiset uskovat antibiootin aiheuttamat haitat ja etenkin äitini, joka läheltä seurasi minua, kun antibioottia oli vielä verenkierrossa ja meinasin seota. Välillä menee paremmin, mutta antibiootin haittojen takia on työkykyni edelleen vajaa ja pelkään, etten koskaan palaa täyteen työkykyyn. Tuskin minua kukaan työpaikallakaan uskoo ja ehkä en uskoisi antibiottien haittoja psyykeelle itsekkään, jos en olisi itse joutunut haittavaikutuksine kohteeksi. Englaninkielentaitoni on niin huono, etten ole tutkinut kunnolla ulkomaalaisia sivuja, mutta jo pieni silmäys kertoi, että ulkomailla haitoista puhutaan paljon enemmän. Minun tapauksessa poskiontelot olisi voitu hoitaa pelkillä punktioilla joita tehtiin päivittäin. Bakteeri olisi ollut mahdollista saada pois ilman antibioottia. Turha jossitella, mutta tekisin mitä vain, että en olisi kuuria aloittanut. Toivon, että avo ni vielä palautuvat, vaikka jo vuosi on kulunut. Koko ajan olen mennyt eteenpäin. Välillä on pieniä ja suurempiakin takapakkeja, mutta kuukausi kuukaudelta ennemmin parempaan kuin lähtötilanteeseen. Pitäisi jaksaa tehdä valitukset, vaikka uskon, että niillä ei ole merkitystä. Jos jokainen haitan saanut valittaa, voisi määräämiseen tulla rajoitteet. Joskus Tavanic voi olla ainut vaihtoehto, mutta aina ei näin ole. Minulla oli resitenssi bakteeri, joka saatiin todennäköisesti aikaiseksi terveyskeskuksessa määrätyillä liian monella antibiootilla punkteeraamisen sijaan. Tavanic olisi ollut ainut vaihtoehto Vankomysiinin lisäksi, koska bakteeri olisi mennyt keuhkoihin, mutta poskiontelotulehdusta olisi voinut hoitaa toisin. Olen todella kiitollinen, että päivystävä lääkäri uskoi minua, kun hakeuduin hoitoon esimäisen paniikki/ahdistuskohtauksen saatua ja uskalsin lopettaa parin päivän päästä antibiootin. Minulla on lääkärin sanomana mustaa valkoisella, että neurologiset oireeni voi johtua syömästäni antibiootista. Tuo lääkäri onkin ainut joka on uskonut. Otin asian tiimoilta heti yhteyttä psykiatriin ja hän ei tuntenut koko antibiootti ja sanoi, että voi määrätä rauhoittavia, jos kuuria pitää jatkaa. Vaikeaa on saada itseään kuuluksi. Hieman minulla on auttaunut b12 vitamiini, kalaöljyt ja suuri annoksinen magnesium. Nämä vinkit löytyi englanninkielisiltä sivuilta. Voivat kuulostaa huuhaalta, mutta olen vähitellen uskonut esim. magnesiumin vaikutuksiin ”vastalääkkeenä”. Olen pitänyt magnesiumista viikon taukoja ja oireeni ovat vähitellen pahentuneet. Pahoittelut epäselvästä tekstistä, mutta asia on minulle vielä todella arka. En voi vieläkään palata niihin hetkiin, kun lääkitys oli ollut 5 vrk päällä ja meinasin seota. Ensimmäinen tabletti aiheutti minulle jo humalaa vastaavan tilan. Alkuun olin enemmin hyvilläni, että pää on hieman sekaisin sairaalassa, kun en pidä sairaalassa olosta ja hieman pelkään sairaaloita. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt tajuta, ettei pää saa mennä sekaisin ensimmäisestä tabletista antibioottia. Seuraavana aamuna olinkin jo aivan hiestä märkä ja tuskainen. Sitten vointi vain huononi päivä päivältä, kunnes kotiuduttua en päässytkään kotiin, kun en voinut mennä bussiin ja vain tärisin. Tällöin hakeuduin päivystykseen ja sain rauhoittavia ja taksilapun 100km päähän kotiin. Sitten kotona olo vain huononi ja lopulta tajusin lopettaa antibiootin itse.

    Tykkää

  14. Kaikki on niin yksilöllistä. Itselläni on krooninen suolistosairaus, jonka hoitoon cipro kuulunut vuosikausia, välillä vuosien taukojakin kuureissa. Jos suoli ärhäköityy, niin cipro on takuuvarma tilanteen rauhoittaja -omalla kohdallani. Sulfa-pohjaiset lääkkeet sen sijaan eivät sovi lainkaan -muutamassa päivässä tuli hankalia sivuvaikutuksia ja luulin että henki lähtee. Kokeilematta ei voi tietää mikä kenelläkin toimii. Ikäviä kaikki yllärit ovat.

    Tykkää

    • Ongelma FQ-antibioottien haittavaikutuksissa on se, että ne kestävät koko lopun ikääsi. Yleensä lääkkeiden sivuvaikutukset häviävät jossain vaiheessa lääkkeen perusvaikutuksen loputtua. FQ-haittavaikutus on kuin sotavamma, kannat sen aiheuttamia vaurioita hautaan asti. Pahimmillaan FQ vie sinut pyörätuoliin. Tietääkseni kukaan ei ole väittänyt etteikö osa potilaista hyötyisi niistä.

      Tykkää

  15. Fda Jenkeissä on antanut uusia suosituksia ja lisävaroituksia fluorokinoloneihin.

    http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm513183.htm

    ”The U.S. Food and Drug Administration today approved safety labeling changes for a class of antibiotics, called fluoroquinolones, to enhance warnings about their association with disabling and potentially permanent side effects and to limit their use in patients with less serious bacterial infections.

    “Fluoroquinolones have risks and benefits that should be considered very carefully,” said Edward Cox, M.D., director of the Office of Antimicrobial Products in the FDA’s Center for Drug Evaluation and Research. “It’s important that both health care providers and patients are aware of both the risks and benefits of fluoroquinolones and make an informed decision about their use.”

    Fluoroquinolones are antibiotics that kill or stop the growth of bacteria. While these drugs are effective in treating serious bacterial infections, an FDA safety review found that both oral and injectable fluroquinolones are associated with disabling side effects involving tendons, muscles, joints, nerves and the central nervous system. These side effects can occur hours to weeks after exposure to fluoroquinolones and may potentially be permanent.

    Because the risk of these serious side effects generally outweighs the benefits for patients with acute bacterial sinusitis, acute exacerbation of chronic bronchitis and uncomplicated urinary tract infections, the FDA has determined that fluoroquinolones should be reserved for use in patients with these conditions who have no alternative treatment options.”

    Tykkää

  16. Sain joulun aikoihin Teneriffalla pari iikkoa kestäneen flunssan. Se oli sitten poissa kolme päivää ja alkoi uudestaan entistä rajumpana yskä- ja räkätautina. En mennyt lääkäriin, vaan ostin apteekista Paracetamolia, yskään Bisolvonia ja silmien rähmimiseen jotakin luontaistuotetta. Nämä eivvät kuitenkaan auttaneet. Olin muutaman päivän päästä lähdössä kotiin, ja ajaattelin mennä välittömästi lääkärille. Niin teinkin, suoraan bussiasemalta. Sain 5 päivän kuurin Zithromax-nimistä lääkettä. Tämän jälkeen olo oli hyvä reilun viikon.

    Yhtenä iltana juttelin sukulaiseni kanssa, jolla epäiltiin vakavaa sairautta. Tämä järkytti minua niin, että tulin kamalaan horkkaan. Seuraavana yönä olin kovassa kuumeessa. Ajattelin, että tauti ei jättänyt minua rauhaan. Sain ajan sisätautien ylilääkärille, joka määräsi minut laboratoriokokeisiin. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että tarvitsin uuden antibiootin. Nimeä hän ei maininnut. Apteekissa sain käteeni viikon kuurin Tavanic-tabletteja (500 mg). Ihmettelin illalla, miksi minua huimaa ja tarkistin verenpaineeni: 92/62.
    Koska minulla ei ole käytössä mitään muita llääkkeitä, rupesin netistä katsomaan Tavanicin haittavaikutuksista: harvinaisena mainitaan verenpaineen lasku. Otin heti suolaa ja sain paineet nostetuksi.

    Toisen tabletin jälkeen aloin tuntea käsien tärisevän. Yritin syödä keittoa, mutta ruoka ei pysynyt lusikassa. Jouduin sen lopulta juomaan. Otin kuitenkin vielä kolmannen tabletin. Oireet jatkuivat, ja lisäksi tuli hengenahdistus. Kun kumarruin ottamaan roskan lattialta, kesti kauan, ennen kuin ahdistus helpotti. Päätin, että nyt loppuu kuuri tähän, eilen siis. Tänään en ole tablettia suuhuni pistänyt. Otan monivitamiinivalmisteetta, magnesiumia ja sinkkiä, josko ne neutralisoisivat lääkkeen vaikutusta.

    Olisi lääkäri voinut sentään kertoa jotakin määräämästään lääkkestä ja sen mahdollisista sivuvaikutuksista – varsinkin, kun hän tiesi, että olen taipuvainen paniikkihäiriölle. Mutta, hänellä oli kiire, kun vastaanottoaikoja oli buukattu päällekkäin ja hän oli aikataulustaan myöhässä. Farmaseutti sanoi, että lääke on sitten vahva. Hirmuinen lääke, joka nyt joutuu apteekin roskikseen.

    ”Kristiina”

    Tykkää

    • Kristiina, seuraa jänne-, nivel- ja hermosto-oireita vuoden ajan. Suomalainen lääkärikunta uskoo vain välittömiin haittavaikutuksiin, mutta se ei pidä paikkaansa. USA:n lääkintöhallitus FDA painottaa FQ-antibiootten haittavaikutusten voivan tulla pitkänkin ajan jälkeen.

      Tykkää

  17. Kuka muuten on vastuusa tästä sivustosta?
    Herättää ihmetystä, kun ei ole minkään valtakunnan yhteystietoja
    tai blogin pitäjän esittelyä.

    Tykkää

  18. Terve,

    Sain myös oireita Ciproxin nimisestä antibiootista.Kerkesin yhden 500mg tabletin ottamaan kun jo 4 tunnissa alkoi oikea jalka puutumaan ja kurkunpäästä likistämään.Käveleminen oli tuskaista ja hengästy nopeesti.
    Seuraavana aamuna oli molemmat jalat puutunu , jonka seurauksena oli pakko jäädä töistä pois, kun kävelystä ei tullu mitään.
    Nivelissä alko tuntumaan myös pistäviä hetken kestäviä kipuja.Oireet ei hellittäny, vaikka odotti päivästä toiseen.
    Löysin avun luontaistuotekaupasta, magnesium + klukosamin spraytä, jossa luonnon omaa magnesiumia ja nivelille hyveistä klukoa.Tämän ansiosta oireet lähti nopeasti laskuun ja 2 päivän käytön jälkeen kävelemin alkoi onnistua jo suhteellisen hyvin.
    5 päivää sprayn käytön jälkeen kipuja ja puudutuksia ei tunnu enään ollenkaan.

    Tykkää

  19. Kyllä tuo ciproxin on sellanen myrkky joka pitäisi mielestäni kieltää markkinoilta. Kädet tärisevät kun maantiepora ja 200 metrin kävely sen jälkeen aivan kuollu

    Tykkää

  20. Hei!

    Varoituksen sanana kerron myös minä seuraavaa: sain Avelox 400mg keuhkoputkentulehdukseen. Otin yhden lääkkeen ja muistan kun katsoin telkkaria, mieleen tuli ihan outoja ajatuksia. En sen enempää kiinnittänyt asiaan huomiota. Seuraavana päivänä otin taas lääkkeen ja reilu puoli tuntia lääkkeen oton jälkeen sanoin pojalleni että katso, miten tuo katosta roikkuva kynttelikkö lähti noin keinumaan, puhuin outoja, näin outoja, sain vaikeita epilepsiantyylisiä kohtauksia, tärisin kuin viimeistä päivää, vielä illalla saunassa sanoin perheelleni että miten voi kiuas kävellä. Päässä humisi, pyörrytti ja oksetti. Lopetin kuurin siihen. Nyt kahden päivän päästä päässä humisee edelleen, pyörryttää ja yököttää, olen menossa kohta lääkäriin kun en kykene töihin. Kamala lääke ja järkyttävä kokemus. Katsotaan mitä tuleman pitää. Edelleen vähän tärisyttääkin. Voiko lääke jättää päähän tuollaisen vaivan pitkäksi aikaa. Olen huolissani.

    Tykkää

  21. Fluorokinolonien aiheuttamat maailmanlaajuiset ihmisten rampautumiset ja loppuelämän invalidisoituminen, on tosiasia. Silti joku jaksaa puolustaa noiden myrkkyjen käyttöä. Vakavissa sairauksissa ihmisen on siis valittava joko nopea tai hidas kuolema. Nopea ilman fluoroja ja hidas, niitä käyttämällä. On olemassa paljon hyviä ja tutkittuja a.biootteja, jotka eivät tuhoa potilaan elämää, joten nämä a.biootit pitäisi poistaa käytöstä kokonaan ! Olen lukenut tässä keskustelussa yhden jutun, jossa ko.myrkystä on ollut apua käyttäjälleen. Todella lukuisia tarinoita olen kuullut siitä, miten fluorot ovat tuhonneet elämän, eikä edes se tulehdus parantunut, mihin asianomainen kuurin joutui syömään. Vielä niitämme tulevaisuudessa pahaa satoa näiden myrkkyjen käytön jäljiltä !

    Tykkää

    • En ymmärrä mitä tarkoitat nopealla kuolemalla ilman fluoroja. Vakavia tapauksia varten on olemassa fluoroja tehokkaampia, sairaalakäyttöön varattuja antibiootteja. Ja lisäksi, fluoroja on jo 20 vuotta määrätty globaalisti ensilinjan antibioottina, josta johtuen maailmalla on sille resistenttejä bakteerikantoja, aivan kuten monelle ihmiselle vähemmän vaarallisellekin antibiootille. Fluorojen kohdalla on kysymys vain lääkevastuuviranomaisten välinpitämättömyydestä tehdä hyöty-riskianalyysiä. Todennäköisesti jos asiaan olisi puututtu jo ensimmäisten haittavaikutustutkimusten aikaan, niin asia olisi hoidettu. Mitä pidemmälle ongelman väheksyminen jatkuu, sitä vaikeampaa viranomaisille on asian selvittäminen.

      Tykkää

  22. 3 kk kulunut kun kirjoitin tuon lääkkeen vaikutuksesta heti sen ottamisen jälkeen. Edelleen lääkkeen haittavaikutukset jatkuu, päässä humisee ja huimaa, on huono olo, tulee rytmäreitä ja oikea käsi vatkaa. Olen käynyt läpi hurjat 3 kk, ambulanssikyytejä, sairaalareissuja ja vihdoin löysin neurologin joka määräsi minulle lääkityksen, jotta pystyn menemään päivästä toiseen. Järkyttävää että tällaisia lääkkeitä määrätään jotka jättävät tilalle keskushermostohaitan.

    Tykkää

    • Lääkehallinon viranomaiset suhtautuvat leppoisan oloisesti FQ-lääkkeiden pysyviin haittoihin, heitä ei asia pahemmin kiinnosta. FQ-lääkkeistä johtuvan pysyvän haitan oikea diagnoosikin on kiven alla, korvauksen hakeminen ja sen saaminen edellyttää laboratoriokokeidden ja kliinisten arvioiden täydellistä sopivuutta. Sinun tulee muuten olla 100%:n terve ja ongelmien tulee ilmetä heti FQ-lääkityksen aikana tai jälkeen. Tämä on ristiriidassa mm. USA:n lääkintäviranomaisten ohjeiden kanssa. Minulla meni kaksi vuotta päästä diagnoosiin johtaviin tutkimuksiin, siis se kaksi vuotta kestäneen p*****puheen jälkeen. Lopputulos oli muun syyn poissulkeva paperi. Kokeet sisäsivät noin 50 labra-arvoa, magneettikuvat, hermoratatutkimukset ja kliiniset tutkimukset. Suoraa yhteyttä FQ-lääkkeisiin ei nykyinen diagnistiikka kuitenkaan tunne, siis ei ole olemassa asian mitään spesifistä koetta FQ-lääkkeen haittavaikutusten toteamikseksi, vain muut syyt poissulkeva diagnostiikka. Tämä on ongelma, jonka kanssa kaikki FQ-lääkkeiden haittavaikutuksia saaneet joutuvat elämään. Vain selvät akillesjännevauriot diagnosoidaan, vaikka niitäkään ei pystytä kokein todistamaan FQ-pohjaisiksi. Akillesvaurion yhdistäminen FQ-lääkitykseen perustuu lääkärin vaistoon, ei spesifiseen tutkimukseen FQ-lääkkeen vaikutuksesta vamman taustalla. Omalla kohdallani oli sitten taistelu vakuutusyhtiön kanssa, joka kesti lähes 2 vuotta. Lopputuloksena vammaluokitus vastaten liikennetapaturman haittaluokkaa 8.

      Tykkää

      • 4 kk kulunut ja jouduttiin nostamaan lääkkeiden annostuksia, jotta saan vietyä päivän iltaan. Ei hyvältä näytä. Koko kevät on mennyt pilalle tuon lääkkeen takia. Make123 mistä sinulle tuli määräys mennä noin moneen tutkimukseen? Vai ohjauduitko itse? Minulla kyllä jokaisessa lausunnossa mainitaan tuo lääke kun tapahtumaketju on niin välitön eli alkoi heti puolen tunnin päästä lääkkeen otosta.

        Tykkää

      • Tutkimuksiin pääsy oli pitkän jutun tulos, ehkä tuuriakin tarvittiin. Olin aluksi yksityisellä lääkäriasemalla, jossa tehtiin alustavat tutkimukset ja diagnóosi akillejännetulehduksista, mutta sitten kaikkeen muuhun (muihin jännetulehduksiin ja neuropaattisiin vaurioihin) ei otettu mitään kantaa. lähinnä vähäteltiin asioita, eikä edes kirjattu kuvaamiani oireita. Hakeuduin sitten näiden diagnoosien kanssa terveyskeskukseen ja vaadin päästä tutkimuksiin. Pääsinkin HUS:iin potilaaksi, jossa ensin ortopedeille, jotka lauloivat samaa virttä kuin yksityiselläkin; tutkittiin vain akillesjänteet! Sitten sattuma puuttui peliin. Minut lähetettiin Tölikästä ortopedin komennuksella HUS:n kuntoutussairaalaan, jossa nuori lääkäri kuunteli minua. Lääkäri kuunteli eka kertaa mitä minulla on sanottavaa ja siitä lähti tutkimusputki, joka johti uusiin diagnooseihin ja lopulta vakuutusyhtiön käsittelyyn.

        Tykkää

  23. Toista päivää Ciprofloxacin-kuurilla (lisä)kivestulehdukseen. Jalat on heti ensimmäisestä tabletista lähtien olleet aivan makaroonia, mutta muuten ei tunnu mitään poikkeavaa. On vissiin aika tymäkkää tavaraa tämä 😀

    Tykkää

  24. Sain Tavanis 500 mg tällaisen antibioottikuurin 17.5 siitä tuli seuraavia vakavia haittavaikutuksia: ääreishermovaurioiden oireita, akilesjänteen tulehdus, ihon kesimistä, kutina ja ihottuma, niveltulehdus, käsien ja jalkaterien kihelmöinti, silmätulehdus, yliherkkyysreaktiot lähes kaikelle, likkumis ja kävelyvaikeudet sekä maksavaurio ! Muutamia mainitakseni ! Kivut ovat sietämättömiä, maksavaurion vuoksi en voi särkylääkkeitä syödä ! Lääketehtaalta tuli pahoittelukirje ? Näinkö lääkkeiden sivuvaikutuksista kärsiviä potilaita kohdellaan, jätetään kuolemaan ? Toivoisin nyt kun vielä jaksan asiasta kertoa jakaisitte tätä eteenpäin, että ihmiset saisivat tietää miten meitä köyhiä Suomalaisia kohdellaan !

    Tykkää

    • Voi, ikävä lukea tällaisesta. Itselle tuli Tavanicista jännevaurioita ympäri kehoa, jalkojen ääreishermoston vaurioita ja lievä polyneuropatia, joka on hermoratojen yleisvaurio. Lääkärien ja terveydeydenhoitoviranomaisten suhtautuminen asiaan on suurimmalta osin ollut halutonta ja kyvytöntä ja siten diagnoosiin päättyminen on kiinni sattumasta. Kokematon lääkäri voi ikäänkuin vahingossa tutkia ja kirjoittaa oikean diagnoosin. Tuntuu tyhmältä toivottaa jaksamista, pikemminkin niin, että et ole yksin. Tunne on sama kuin Stalinin leirille syyttömänä elinkautiseen joutuneiden vankien kesken.

      Tykkää

  25. Tämän lääkeryhmän lääkkeitä en ottanut mutta, välillä joulukuu2017-kesäkuu2018 söin kolme viikkoa kefexiniä, 6 kuukautta klaritromysiiniä ja viikon Ditrim duploa. Ditrim loppui kuin seinään koska viikon syötyäni sitä sekä klaritromysiiniä olin liian masentunut/ahdistunut. Lopetettuani ditrimin pahin meni ohi. Lopetin kaikki lääkkeet kesäkuussa kun sain pahoinvointi/paniikkikohtauksia jatkuvasti. Ahdistus oli myös aikamoista. Tottakai tämä ajoi minut lääkärille. Lääkärit tietty on sitä mieltä et ei oo lääkkeistä ku muusta. Kolmen viikon vahva maitohappobakteeri kuuri paransi pahimpia paniikkioireita. Edelleen kärsin niistä mutta en niin pahasti kuin mitä kesä-heinäkuussa. Kaikki oireet mitä saan ovat todellakin uutta minulle. Olisi kiva jos joku myöntäisi että oireilu voi olla puhtaasti tuosta antibiootista eivätkä heti passita psykan kanssa puhumaan.

    Kaksi ja puoli kk tuo antibiootti meni jotenkuten ok mutta maaliskuussa alkanut ahdistuneisuus oli kyllä kamalaa. Sain 90% klaritromysiinin ilmoitetuista sivuoireista.

    Mielestäni lääkärit voisivat alkaa määräämään maitohappoja tietämättömille antibioottejen kanssa, voitte kuvitella mitä tapahtuu kun tietämätön nimeltämainitsematon syö antibioottia 5 kuukautta ilman maitohappoja. Se on hei hei suolisto eli ihmisen toiset aivot. Kokoajanhan on alettu saamaan viitteitä miten suolistonbakteerit vaikuttavat ihmismieleen.

    Tykkää

  26. Kuunnelkaa YouTubesta Turun yliopiston evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantalan luento suolistobakteereista. Antibioottikuurin jälkeen täytyy ehdottomasti käyttää maitohappobakteereita ja pyrkiä ruokavaliolla parantamaan suoliston bakteerikanta. Suolisto vaikuttaa ihan kaikkeen elimistömme toiminnassa.

    Tykkää

    • Suolisto on toiset aivot, tuo on totta, mutta tällä foorumilla keskustelemme jopa elämän vaarantavasta antibiootista. Yksi pilleri tai kapseli näitä antibiootteja voi viedä nuoren ihmisen pysyvästi pyörätuoliin. Hae tapauksia googlettamalla. Yleisimmin jo yhden pillerin vauriot rajoittuvat elinikäiseen akillesjännevammaan, katkeamiseen tai tulehdukseen. Esimerkkinä yhdysvaltalaisen lääkärin raportti. Kuurin aikana hän heräsi keskellä yötä kovaan pohjekipuun. Tutkimuksessa selvisi, että akillesjänne oli poikki.

      Tykkää

  27. Sain Avelox-antib.kuurin keuhkokuumeeseen pari kuukautta sitten. Jo ensimmäisen pillerin jälkeen yöuneni katosivat totaalisesti. Minulla on ollut vaikea unettomuus jo vuosia
    ja olin saanut siihen vihdoin lääkkeet 5 kk aikaisemmin, jotka toimivat oikein hyvin ja olin niin onnellinen. Nyt tuntuu siltä, että Aveloxin takia yöunet katosivat täysin ja käyttämilläni unilääkkeillä ei ole tehoa ollenkaan. Voiko se olla totta, että sivuvaikutukset tosiaan jäävät pysyviksi? Tuntuu hirveältä ajatella tulevaisuutta, kuinka kauan ihminen jaksaa ilman yöunta, mulla alkaa ainakin nyt olla elimistö äärirajoilla, muisti pätkii ym. parin kuukauden jälkeen.

    Tykkää

    • Tarja, fluorokinolonien haittavaikutuksiksi on dokumentoitu jänne- ja hermovauriot. Kemialliselta rakenteeltaan fluorokinolonit ovat pienikokoisia ja läpäisevät monia muita antibiootteja helpommin solukalvon. Muistelen lukeneeni fluorokinolonien läpäisevan myös aivoveriesteen, joten myös muutokset aivoissa ovat käsittääkseni mahdollisia. En ole asiantuntija, mutta tähän mennessä 9 vuoden aikana ovat kaikki aiemmin diagnosoimattomat ja todellisiksi arvioimani haittavaikutukset lisätty esimerkiksi USA:n lääkintöviranomsisten haittavaikutuslistalle. Diagnoosi meidä itse kunkin kohdalla on sitten eri asia, koska omakin kokemukseni on, että ongelmia siinä tulee.

      Tykkää

    • Hei Tarja. Todella ikävä kuulla tilanteestasi. Oletko löytänyt mitään toimivaa lääkettä? Minulla myös paha unettomuus.

      Tykkää

      • Kiitos Sanna empaattisesta vastauksesta. Vain sellainen ihminen osaa suhtautua unettomuusvaivaan, jolla on tällainen vakava unettomuus. Minulla on sellainen tuntuma, että jos
        näiden antibioottien saajalla on jokin heikko kohta kropassaan ennestään, esim. jänneong. unettomuus, niin näitä ong. se pahentaa totaalisesti. Tätä lääkettä ei pitäisi edes antaa yli 60- vuotiaille ja olen melkein 70 v. Lisäksi Aveloxia ei saisi käyttää yhdessä käyttämäni unilääkkeen kanssa ( lääkeinfo.fi), mutta soittaessani lääkärille tästä, niin hän sanoi, että saa käyttää ja jatkaa viikon kuuri vain loppuun. Tein Fimealle haittavaikutusilmoituksen, mutta ei siitä varmasti mitään hyötyä ole. Palasin aikaisempaan unilääkkeeseeni Azona 150 mg + Opamox 15 mg ja 3 yötä tuntui menevän hyvin, mutta nyt taas pari yötä unta aamusta 2-3 t.

        Tykkää

      • On se unettomuus kamalaa, kaikki sympatiat sinun puolella. Niin se voi olla Tarja juuri näin, että se lääke iskee siihen heikkoon kohtaan..ja kun fluorokinolonit voivat olla neurotoksisia. Aika moni lääke ei sovi näiden kanssa yhteen..ja yli 60 vuoden ikä tosiaan riski syödä näitä, vaikka haittavaikutukset voivat tulla kelle vaan. On nämä ihmeellisen kamalia lääkkeitä. Toisille tulee pysyviä kamalia haittavaikutuksia jo yhdestä pilleristä ja toiset voivat syödä vuosikausia ilman mitään. Kaikkea hyvää sinulle.

        Tykkää

      • Kiitos tuesta, joka on minulle tosi voimaannuttavaa. Tänään sain kuulla keuhkojen CT-tutkimuksen tuloksen, joka oli onneksi normaali ja pneumonia vihdoin selätetty 2 kk:n jälkeen. Yöuneni on hieman parantuneet, kun sain Azona 150 mg-Opamox15 mg- lääkityksen. Olisi se ihana, jos joskus voisi saada yöunet ilman unilääkkeitä, niin olisi virkeämpi päivisin, mutta se on utopistista ajattelua. Se on tosiaan jännä juttu, että ennen Aveloxia käyttämäni unilääkkeet menettivät tehonsa kuin seinään yhden pillerin jälkeen.

        Tykkää

      • Hienoa että tauti on selätetty. Minulla on käynyt sairauden takia se, että käyttämäni tehokas unilääke jäi tehottomaksi kuin seinään. Sen jälkeen valitettavasti myös monet muut. Onhan se parempi nukkua lääkkeillä kuin ilman kokonaan. Vaikka kaikki varmasti ilman uni- ja nukahtamislääkkeitä mieluummin pärjäisivät.

        Tykkää

      • On se vain niin hirveä lääke se Avelox, että ei sitä olisi osannut edes kuvitellakaan. Lääkäritkin vain kirjoittaa lääkkeen, eikä kysy potilaan mielipidettä,sopisiko. Kun tiedustelin siinä vo:lla, että minkä niminen lääke se ab. on, niin nimen kuultuani kysyin, että eikös se ole aiheuttanut jännevaurioita yms. niin lääkäri kysyi, onko minulla ollut sellaisia vaivoja, niin sanoin, että ei, mutta olen hirveän allerginen monille lääkkeille. Tänään taas sai lukea Iltalehdestä Avelox-kuurin saaneesta naisesta, jonka elämä muuttui surullisesti.

        Tykkää

      • Hei Sanna! Olemme tosiaan kohtalotovereita tämän unettomuusongelman kanssa. Samoin minullakin loppui hyvin toimivan unilääkkeen vaikutus kuin seinään. Eihän sitä tiedä, mitä muuta vielä on tulossa, koska sivuoireet voi tulla vielä puolen vuoden päästäkin. Nyt ainakin viime päivinä on jalat olleet tosi levottomat ja turvoksissa, jota ei aikaisemmin ole ollut. Voihan ne tietysti johtua näistä helleilmoistakin.Tänään Iltalehdessä oli taas Aveloxin-kuurin saaneen naisen surullisesta tapauksesta.

        Tykkää

      • Kyllähän sekin on riskitekijä jos yleensä reagoi helposti lääkkeisiin. Toivottavasti jalkojen ongelmat menevät ohi ja parempi unikin palautuu. Onneksi osa ihmisistä kuitenkin toipuu näistä haittavaikutuksista. Minäkin luin sen Iltalehden jutun. Surullista kyllä..

        Tykkää

      • Hei,

        Joskus tänne kirjoittanutkin fluorokonivaivoistani.Minulla on ihmeen hyvin auttanu näihin jalka ja niska vaivoihin, jotka on alkanu Siproxin kuurin jälkeen kolmisen vuotta sitten niin avokado.Viikon avokado kuurin jälkeen jalat ei ole ollu niin levottomat enään eikä niitä purista ja puuduta niinkuin ennen, mutta spastisuus jatkuu silti, mutta huomattavasti lievempänä. Suosittelen testaamaan,jos saisitte myös apua tästä.Vointeja kaikille.

        Tykkää

      • Kiitos avokado-vihjeestä, täytyypä kokeilla. Yöunet ovat taas olemattomat, joten kaikkia täytyy kokeilla. Ennen muinoin oli vanhoilla ihmisillä tapana sanoa kamferin tipoista, että ne auttaa, vaikka on kengän kanta kierossa. Eihän nämä oireet ole leikin asia, mutta huumoria täytyy ylläpitää, että jaksaa.

        Tykkää

  28. Mulle määrättiin keväällä 2018 Avelox krooniseen poskiontelontulehdukseen. Päälle vielä kortisonipillerit 40mg aamuisin. Ekan Aveloxin otin alkuillasta. Nukuin levottomasti ja tuntui kuin muurahaiset olisivat vilisseet jaloissa. Aamulla sitten toinen Avelox ja 40mg kortisonia. Töissä alkoi ruokatunnin aikana tapahtua. Todella ahdistunut ja itkuinen olo, tuntui että olen läsnä mutta katselen maailmaa jonkinlaisen harmaan sumun läpi, levottomuutta, kovia nivelsärkyjä, sydämen tykytyksiä, hikoilua jne. Alkuillasta näin todella omituisia unia (itsetuhoisia) kun yritin torkkua vaikutusta pois. Olotila jatkui ja äityi niin pahaksi että menin illalla päivystykseen. Siellä hoitaja sitten kertoi mitä nämä antibiootit voivat aiheuttaa. Lekurin kautta rauhoittavia ja Avelox sekä kortisoni roskiin.
    Viikon ajan oli kovia nivelkipuja ja uutena oireena lähti haju- sekä makuaisti. Nivelkivut helppasivat muutaman viikon kuluttua. Aistit palautuivat vasta noin 3kk jälkeen osittain. Ahdistun nykyään myös todella helposti esim ihmisjoukossa mitä ei koskaan aikaisemmin tapahtunut. Myös vasemman pakaran sekä takareiden hermotus (harrastan painonnostoa yms) on todella vaikeaa. Lihaksen tuntuma hävisi johonkin nivelkipujen aikana. Mitään rakenteellista vikaa ei ortopedi löytänyt mutta ymmärsi yskän koska tarinan kerrottuani totesi että cipro vei häneltä yhden varpaan… Nyt noin vuosi kulunut kahdesta Avelox pilleristä. Poskiontelot ookoo (kiitos fess leikkauksen) ja muutenkin olo suht hyvä. Aistit palautuneet mutta eivät kyllä ole samanlaiset kuin ennen. Pakaralihasta on jumpattu ja hiljalleen alkaa jotain löytymään. Noin kaksi kertaa kuukaudessa tulee jonkinlaisia hermonykimisiä niskaan sekä ahdistuneisuuden tunnetta. Mut pääasiassa kaikki ookoo. Huh, tulipa pitkä ja sekava teksti. Jotain unohtui varmasti mut väliäkös tuolla.

    …niin joo. Fimea ei ottanut minulta lausuntoa ja ainoat lääkärit jotka ovat uskoneet juttuni ovat ortopedi ja poskionteloni leikannut erikoislääkäri. Myös päivystyksen hoitaja ymmärsi yskän. Siellä minua hoitanut lääkäri kysyi että onko stressiä ja senkin niin huonolla suomenkielellä etten aluksi edes ymmärtänyt. Yritä siinä sitten selittää, että itsetuhoisia ajatuksia, ahdistaa yms kun toinen puhuu suomea todella huonosti ja englantia ei ollenkaan.

    Tykkää

  29. Jussi,. olen tämän 9 vuoden aikana opiskellut fluorokinolonien problematiikkaa. Ensimmäiseksi haluan sanoa, että fq-lääkemyrkytys voi tulla kaikille, ei tarvita edeltävää heikkoutta, mm. fq-antibioottien aiheuttama jännevamma voi tulla yhtä hyvin aktiiviurheiljalle kuin sohvaperunalle. Itsensä syyllistäminen ja lääketieteelliset vakuutusyhtiöille mieleiset selitykset aiemmista heikkouksista jänteissä tai hermoissa pitää unohtaa. Toinen epäoleellinen asia itse diagnoosin kannalta on ihmisen ikä, vaikka iän kasvaessa ainakin herkkyys jännevaurioihin tutkimusten mukaan kasvaa. Toisaalta pyörätuoliinkin on joutunut 30-vuotiaita terveitä henkilöitä. Selvä syy-yhteys on löydetty fq-antibioottivaurioiden ja kortisoonilääkityksen välille. JOKAISEN LÄÄKÄRIN PITÄISI TIETÄÄ TÄSTÄ YHTEYDESTÄ. Tutkimustiedon pohjalta lääkärisi on tehnyt virheen. Hermovaurioiden osalta en ole löytänyt ikäperustetta, mikä voi johtua heikosta diagnostiikasta. Syitä hermoperäisiin ongelmiin ei vain osata tai haluta yhdistää näihin lääkkeisiin, vaikka tieto asiasta vähitellen lisääntyykin. Tutkimuksen ongelma on ensisijaisen diagnostiikkatiedon puute. Se puutteessa yliopitotkin perustavat tutkimuksiaan julkisiin kyselyihin ihmisten kokemuksista.

    Tykkää

  30. Usein toistuva divertikuliitti. Keväälläkin flagyliä jonkun toisen antibiootit kanssa.lopetin kesken koska maha tosi kurjaan kuntoon. Nyt heinäkuussa kävin viitenä päivänä antibioottitiputuksessa kun crp oli yli 90 ja sitten jatkettiin flagylyllä 3 kert. Päivässä ja toinen kerran päivässä. Koska olen aina saanut antibiooteista hiivan suuhun, luulin nytkin, mutta mikroveda life ei tepsinytkään kuten aiemmin.kaikki maistuu omituiselta, kielenkärkeä kirvelee ja veen muotoinen peite takaosassa ei tokene, olisin lopettanut flagylin aiemmin niinkuin tein keväällä mutta lääkäri antoi luvan vasta viiko sitten. 11 syömättä. C vit. 4 kert.annos ja sinkkiä tuplat ja luont.kauppiaan neuvosta boulardiitä. Ihmeellistä on että jatkuva närästykseksi tulkittu polte kurkusta hävisi 2.antibioottitiputuspäivän jälkeen ja suuhiivaksi luulemani karheus ja väri ei tullut ennenkuin tablettien kanssa. Sanoin lääkärille joka pilleri määräsi,ettei ehdottomasti kefeksiä, koska sain siitä hirveitä oireita jo yli 40v. Sitten. Lieneekö sukua kefeksille. Mieleen ei hirveästi vaikuttanut, mutta itku tulee helposti asioista jotkei aiemmin vaikuttanut.siis liikutuin helposti. Ongelmana myös kuroutunut palleatyrä, jota en anna leikata, vaikka aiheuttaa närästystä. Naurettavinta on, kun soitin sh.labrakokeista ja konsultoi lääkäriä suuhiivasta, että lääkäri määräsi jotain penslausainetta, jonka ensimmäinen sivuv.oli mahavaivat. En todellakaan halua niitä yhtään lisää. Odotan 12.8 pääsyä gastrolle kun kesäsulku loppuu. Verta peräaukosta jne. Ei muuta kun entistä tarkempi nettitieto, ennenkuin syön mitään lääkkeitä, joita muutenkin olen kartellut.. ja onneksi vähemmän joutunut aikuisena syömään.

    Tykkää

  31. Nyt on otettu uusintakierros tutkimuksia. Magneettikuvaa ja röntgeniä jaloista ja selästä, hermoratatutkimus. Ennen tutkimuksia visioitiin taas jalkojen hermoratarappeumataudeista ja tietenkin selkärangan rappeumasta. Nyt on jäljellä vain tutkimustulos tiettyjen jalkahermojen vaurioista ja tyhjiä lauseita. Mitään diagnoosia ei ole. Viimeksi, vuonna 2013 uskallettiin nimetä Tavanic, nyt todetaan että väliäkö tuolla kun on jo 70 vuotias mies, lol. Tämä hussista. Joudun keräämään paperit kasaan ja menemään yksityiselle neurologille, kuten tein myös 2013. Keskustelu ja hussin analyysit tehdään siiloissa, neurologi ei lue magneettikuvien tuloksia jne. Sitten katsotaan potilaan elämäntilannetta, ei vamman syitä. Kuitenkin aiheuttamisperusteisissa vahingoissa, kuten lääkevahingossa, olisi seurattava aiheutumisperustetta, ei ikätilastoja. Tuskinpa auto-onnettomuudessa menetettyä jalkaakaan verrataan ikätilastoihin, mutta lääkevahinko on tabu.

    Tykkää

  32. Sain Tavanic kuurin varmuuden vuoksi ,kun olin sairastanut infuenssan puolivuotta aikaisemin .Aloitin kuurin maanantaina ja torstaina nilkat oli todella kipeät ja turvoksissa .Perjantana putosin vessan lattialle ja oli soitettava ampulanssi .Akutassa lääkäri sanoi heti , jaaha tavanic mies tulee . Lisäksi hän kielsi ehdottoasti koskaan ottamasta tavanic kia . Kuume oli 4o ja viikoksi osastolle .Nilkat oli turvoksissa kuin lapsenpää ja keuhkot ei toiminut 10 metrin kävely ja oli pakko istua .Lääkäri sanoi että nilkat on turvoksissa 3 kk ja akillesjänteitä saa varoa puoli vuotta , Keuhkoista hän ei sanonut mitään.Teimme vaimon kanssa huviksemme keskiaikaista ruttolääkettä (1500 luvulta ) ja nauroimme kunnolla kun ennen nukkumaan menoa laitoimme sitä jalkapohjiin . Aamulla hymy hyytyi kun nilkat oli aivan terveet ,ei mitään turvotusta tai kipua . Keuhkot vain on p..kat . Mietin löytäisinkö niihin jotain vanhaa.

    Tykkää

  33. Sain fq kuurin keuhkokuumeeseen syksyllä 2019, kun eka lääke ei tehonnut. Aiheuttajana mykoplasma, mutta tk lääkärit ei oikein uskoneet että se voisi olla. Myöhemmin verikokeista selvisi että se oli todennäköinen aiheuttaja. Ekan pillerin jälkeen oli lihasheikkoutta käsissä pari tuntia. Toisen jälkee oli heikkoutta vähän enemmän, en jaksanut mitään kolmeen tuntiin. Olin silloin vuodeosastolla ja ilmoitin etten tuota lääkettä enää ota. Sain sitten mykoplasmaan tarkoitetutun antibiottin, mutta ehkä jo tämä alkoi tehoamaan siihen keuhkokuumeeseen. Pari viikkoa sen jälkeen alkoi tuntua rinnassa outoa värinää. En oikein tiennyt että limako se siellä rohisee vai mikä. Sitä oli yleensä iltaisin, ja se oli tissin alla rintalihaksessa. Vähitellen puolen vuoden kuluessa värinä voimistui, ja sitä oli välillä jo toisenkin rinnan kohdalla. Mainitsin siitä lääkärille monesti, mutta kerran rinnan tutkittuaan hän totesi, että ei se ainakaan rintasyöpää ole. Lihasrelaksanttia kehotti syömään, ja aluksi se auttoikin. Vähitellen mukaan tulivat lihasvärinät. Nyt niitä on ollut reilut puoli vuotta, hiipien lisääntyneet nekin. Viimeisen kuukauden aikana niitä on ollut joka puolella, ja eilen illallakin nukkumaan mennessä ihan joka paikassa missä tahdonalaisia lihaksia on. Ei meinaa uni tulla kun mietityttää mikä on vikana. Lääkäriaikaa näiden takia nyt jonotan, en tosin odota kummoisia siltä käynniltä. ALS iin nämä oireet eivät oikein sovi. Ainoa mikä tulee mieleen on se fq kuuri, johon on ajallinen yhteys.

    Lisäksi keuhkokuumeen jälkeen tuntui pitkään siltä että aivot eivät toimi, ja sen jälkeen keskittymiskyky on ollut huonompi kuin ennen. Jotenkin muisti tuntuu myös vähän huonontuneen. Se lienee selvää seurausta tästä kuurista. Olen 49 v nainen, ja toki vaihdevuodet päällä, mutta …

    Onko kellään ollut samankaltaista? Magnesiumia aion kokeilla, ja -ai niin, nivelkipuja on ollut jonkin verran ja glukosamiini + kondroitiini -valmiste on auttanut niihin. Nyt olen ollut jo 2 kk sairauslomalla tenniskyynärpään vuoksi. Sen paraneminen kyllä kestääkin yleensä kauan muutenkin.

    Tykkää

  34. Sain siprofloksasiinia tiputuksena yhdessä toisen antibiootin kanssa flagyl,näin valopalloja,päätä särki heti lääkkeen annon jälkeen,tosin olin saanut vaarallisen sairaalabakteerin johon lääke oli annettu.

    Tykkää

    • Tämä on mitä pelkään. Jos joudun jostain syystä tiputukseen ja antavat fluorokinoloneja, niin pelini on menetetty. Olen niin herkkä tuolle aineelle. Ne ovat myrrkyä monille. Olen yrittänyt löytää omakannasta ja muualta virallisista tietokannoista paikkaa fluorokinolonin vaarallisuuden merkitsemiseksi. Mitään varmaa paikkaa ei terveydenhuolto esitä. Minulla on ajattava sos-ranneke, mutta epäilen kiinnostaako tällaisen etsintä sairaalahenkilöstöä. Se on menoa sitten.

      Tykkää

  35. Tämä blogi ei taida olla enää aktiivinen? Fb-ryhmään ei myöskään tule hyväksyntää eli hiljaista on.

    Tykkää

Jätä kommentti