Esan tarina

Sain ciproxin kuurin 22.07.2013 jonka jälkeen alkoi ilmaantua alaselkäkipuja, vatsavaivoja, nilkkoja ja polvia koski, rupesin pyörtyilemään kesken sulkapallo pelin, tuntui välillä etten saanut happea, No ne painoin tavallaan villaisella ja ihmettelin itsekin mistä nuo kaikki johtuu, kunnes olin 40 asteen kuumeessa vuodenvaihteessa ja sain 3.1.2014 Avelox kuurin ylähengitystie oireisiin, joka lopulta osoittautui turhaksi, kun kyse ei ollut bakteerista, sen kuurin syötyäni oli helvetti irti kropassani, alkoi jatkuva vesiripuli, jalat ja lonkat oli niin kipeät että kävely oli vaikeaa, en pystynyt enää katsomaan telkkaria, keskittymiskyky oli nollassa, näköhäiriöitä, valonarkuuuta, ahdistusta, väsytti mutta en saanut nukuttua, sydän alkoi käymään ylikierroksilla, jalkapohjissa outu tunne kun kävelisi veden päällä, myöhemmin sainkin tukipohjalliset Lättäjalkoihin, Järkyttävä huimaus, hyponatrium, basofilia, tuntohäiriötä koko kehossa, haju ja makuaisti hävisi melkein kokonaan, lähimuisti katosi täysin, en muistanut edes sukulaisten nimiä ilman miettimättä hetken aikaa, iholle tuli mustelmia itsestään, verenpurkaumia Psyykkeessä alkoi olla häiriöitä, pelkäsin sairastuneeni aidsiin, istuin metsässä yksin päivät, suunittelin hirttäväni itseni, psyykkisistä oireista en uskaltanut puhua kenellekään.

Maaliskuussa sain reuma diagnoosin 39 vuotiaana, aloitettiin salazopyrin ja triptyl lääkitys, joka sekoitti suolistoni täysin lopullisesti, kumpainenkin lääkitys keskeytettiin ripuloinnin takia. Reuma diagnoosi muuttui myöhemmin fibromyalgiaksi, röntgenissä huomattiin että luustooni oli tullut vaurioita ja lihasvoimani oli täysin poissa.

Jäin kesälomalle pakosta, kun kunto oli jo sen verran huono etten kyennyt töissä käymään, no ajattelin lähteä toiseen kotiini thaimaaseen, vaimoni on thaimaalainen, Matkalla oireilu jatkui ja huomasin lisää uusia oireita, ihoni ei ruskettunut eikä myöskään palanut matkan aikana, vaikka en käyttänyt yhtään aurinkorasvaa, huomasin että voin olla auringossa vaikka koko päivän ilman minkäänlaista vaikusta ihooni, yhtä kalpea olin mennessä kuin tullessa takaisin suomeen. Ainut ero aikaisempaan reissuiluun oli että lämmössä ahdisti aivan älyttömästi ja hikoilin kun sika. No kotiin palattuani lääkäriin joka pisti kaikki fibron/reuman piikkiin ja että kokeillaan jatkaa aikaisempaa lääkitystä, 2 päivää kerkesin syömään ja sama tilanne, kaikki pihalle suolistosta, pahimmillaan 6 kertaa 2 tunnin aikana vesiripulilla.

Kunto jatkoi huononemistaan, vaimo joutui jo kantamaan kauppakassitkin, kun ei ollut enää voimia..

Kesäkuussa alkoi olemaan jo elimistö niin sekaisin etten kyennyt juuri mihinkään, tärisin, verenpaineet korkealla, keuhkoista tuli vaalea limaista eritetta,jne. kuumetta oli ollut jo kuukauden putkeen, hakeuduin haminan sairaalan ensiapuun 3 perättäisenä päivänä ja aina minut käännytettiin kotiin ja sanottiin ota buranaa, tosin 3 käyntikerralla virolainen lääkäri mietti hetken koksiin laittamista, mutta sanoi ettei uskalla mua sinne siirtää, kun saa huudot siitä ylilääkäriltä. No ajelin itse koksiin klo:22.00 kun haminan terveysasema meni kiinne, suoraan osastolle sisään laajamittaisen neurologisen oireilun ja verenpaineitten johdosta, jouduin eristyksiin omaan kivaan huoneeseen mistä ei saanut poistua, oli tv ja kaikki, tosin en tajunnut siitä mitään, enkä pystynyt keskittymään mihinkään, oli kylmä ja kuuma vuorotellen, sukat jalkaan sukat pois, pitkäpaita päälle/paita pois. Hikoilin aivan alyttömästi ja haisin todella paskalle ja olin ihan sekaisin.
Sairaalan sänkykin oli kivasti muovilla vuorattu ja perseen kohdalla extra muovit, odotti vissiin että paskon housuun, mikä melkein tapahtuikin myöhemmin.

Verikokeita otettiin äärettömän paljon ja veri viljeltiin 2 kertaa, mitään ei löytynyt, niin he ainakin sanoivat.

No koitti ensimmäinen yö(ke-to), jolloin lääkäri M.V tuli huoneeseeni ja tuikkasi jotain kanyyliin ja lähti pois, tuntui kuin ammus olisi lähtenyt suoniini ja hetken päästä sydän meinasi pysähtyä ja paskat tulla housuun, sama toistui vielä 3 kertaa tämän jälkeenkin ja aina meinasi sydän pysähtyä ja aina noin 2 tunnin päästä tultiin katsomaan mitä oli tapahtunut miehelle, en siis ollut sydän käyrässä kiinni, ainut oli se tippa. Mua sai tulla katsomaan torstai iltana, jolloin vaimoni ja äitini kävi sairaalassa, tosin hekään ei saaneet koskea mua, vaimo tosin halasi siitä huolimatta ja he näkivät todella huonon kuntoni. Perjantai aamuna mut työnnettiin rullatuolilla Ct:kuvauksiin, kun jalat ei oikeen kantaneet ja tärisin holtittomasti, no sekin meni vituksi kun varjoaineet tuli läpi suonien kudoksiin, takaisin huoneeseen ja sänkyyn.
Perjantai iltana he antoivat todennäköisesti happea(kukaan ei paljasta mitä antoivat ja potilasasiamies on voimaton) ja mun olotila koheni huomattavasti, lauantaina pääsin jo kävelemäänja ulos huoneesta mutta iho hankautui rikki helposti ja vuosin verta jaloista ym.. Sain omat kahvinkeitto tarpeet ym. muilla niitä ei ollut. Viikonloppu meni kävellessä edestakaisin osastoa kun siihen kykenin, vaikka vaikeaa se oli, olo alkoi kohentua..

Maanantai aamuna tuli psykologi huoneeseeni ja kyseli sairaalakokemuksista ym. kuinka traumaattiseksi sen koin ja kuka antoi huonoa hoitoa ym. Sanoi myös että pää psykiatrin mielestä mut pitäisi sijoittaa pakkohoitoon, mutta olin jo sen verran järjissäni että siitä luovuttiin, tosin omilla suhteilla voi olla osuutta asiaan.
Mukaan sain Ketipinor ja voxra reseptin Muiden lääkkeiden lisäksi.
Sanoin kyllä että en mä näitä suuhuni laita, koska tiedän että nyt on kyse jostain muusta joka elimistöni on sekoittanut ja olin todennäköisesti siinä aivan oikeissa, KENEKÄÄN KUNTO EI ROMAHDA NÄIN ILMAN MITÄÄN SYYTÄ.

Nyt tähän päivään, oireita on vielä kropassa mielen määrin, mutta pää on kunnossa, vielä kun saisi liikuntakyvyn entiselleen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s