Uutisointia haittavaikutuksista

Fluorokinoloniantibioottien haittavaikutuksista on uutisoitu paljon mediassa.

Suomessa

2018

2015

Ulkomailla

2015

Vanhemmat

Advertisement

2 thoughts on “Uutisointia haittavaikutuksista

 1. Tämä ei sinänsä hämmästytä, eihän Fimean tarkoitusta ole suojella potilasta, vaan lääkebisnestä. Jos ja kun on näin selkeää näyttöä vakavista haittavaikutuksista ja siitä, että Fluorokinoloniantibiootit eivät todellakaan ole se ykkösvaihtoehto esim. virtsatietulehduksiin, mihin niitä määrätään tutkimatta sen kummemmin potilasta, niin siitä ei voi muuta päätellä kuin, että bisnes on Fimealle tärkeämpi kuin ihmishenki.

  Suomessa ei ole tapana tutkia mikä bakteeri on kyseesää, kun kirjoitetaan antibioottiresepti ja järkyttävän monessa tapauksessa on menty siksikin väärään suuntaan ja jouduttu määräämään uudelleen antibioottia ja valitettavasti tiedän monta tapausta, jossa ei tutkita bakteeria ja kirjoitetaan aina vaan samaa tehotonta antibioottia uudelleen.

  Ihmettelen millaista koulutusta lääkärit mahtavat saada, kun tällaista tapahtuu? Onko oman järjen käyttö kielletty lääkäreiltä vai eikö sitä vain ole? Lääkebisnes on ahne, onko lääkärikin sitä vai yksinkertaisesti vain tyhmä ja välinpitämätön? Mitkä ovat kytkökset lääkäreihin lääkeyrityksillä, vieläkö voitelurahat ovat sellaiset, että estää ottamasta potilaan kokonaisuutta ja järkevää ja tarkoituksenmukaista hoitoa huomioon?

  Jossain mättää ja pahasti, että tällaista pääsee edelleen tapahtumaan. Itse koetan jakaa tietoa missä vain kuljen, että älkää ryhtykö venäläiseen rulettiin ja ottako vastaan fluorokinoloniantibioottia, vaan ottakaa selvää mitä teille määrätään ja vaatikaa toista lääkettä. Potilaalla on oikeus saada toinen lääke tilalle, jos kieltäytyy fluorokinoloneista.

  JOS LÄÄKÄRI EPÄÄ TÄMÄN OIKEUDEN, SILLOIN ON VALITETTAVA VALVOVALLE VIRANOMAISELLE ELI ALUEHALLINTOVIRANOMAISELLE. KYSEISEN TERVEYSASEMAN (LAIN MUKAAN PAKKO OLLA JOKAISESSA TERVEYDENHUOLTOPALVELUITA TUOTTAVASSA YKSIKÖSSÄ) POTILASASIMIES AUTTAA VALITUKSEN TEOSSA.

  Lääkäri, joka ei noudata vannomaansa valaa, ammattietiikkaa ja terveydenhuollosta säädettyä lainsäädäntöä ja ohjeistuksia, on moraaliton, kohtelee potilasta huonosti, ansaitsee silloin kustakin rikkomuksesta säädetyn rangaistuksen.

  Olen ihan liian paljon kuullut lääkäreistä, jotka heittävät potilaan pihalle, jos ei orjallisesti tee juuri kuten lääkäri ”määrää”. Laissa on kohta, jossa sanotaan, että hoito tapahtuu lääkärin ja potilaan yhteisymmärryksessä, eikä autoritäärinen lääkärinen sanelupolitiikka ole lainhengen mukaista.

  HUOMATKAA, että kauppanimet voivat olla mitä vain, on otettava selvää vaikuttavasta aineesta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s